Hvordan lære barna til å kle på seg selv?

Barn med sekk, lue og navnelapp

Har du tenkt på at fine navnelapper kan gjøre det gøyere å ta på seg sko?

Vi kjenner oss vel alle igjen i situasjonen. Minsten har ikke det minste lyst å hjelpe til med påkledningen. Enten er det feil sko eller så vil de ikke ha på seg noe i det hele tatt. Her er våre beste tips til å få opp motivasjonen hos de små.

Sørg for at klær og sko er lette å ta på

Barn synes det er kjempe gøy å få ting selv på egenhånd. Hjelp dem å gjøre det enkelt å kle på seg selv. Dresser som har glatt innerfor å lettere å få på enn tjukk fleece, sko med borrelås (som er åpne) er lettere å få på en sko med lisser. Myke joggebukser uten knapp og jakker som ikke på dras ned over hodet gjør det også lettere å klare jobben selv. Pass også på at glidelåser fungerer og at strikkene under føttene på dressen er i orden.

Vær tålmodig – og gi masse skryt

Husk å gi masse ros for hver ting de klarer, og vær tålmodig. Prøver du å hjelpe til risikerer du at de vil gjøre alt sammen helt på nytt – alene. Med litt øving vil det etter hvert gå mye fortere.

Synlige navnelapper gjør det lett å kjenne igjen tingene sine

Med store synlige navnelapper blir det lett for barnet å vite hva som er sine egne ting, klær og sko. Vi anbefaler å ha navnelapper med samme motiv til deg små, så blir det enda lettere for barnet å kjenne igjen tingene sine. Du finner våre startpakker med navnelapper til barnehage her: https://pinklabel.no/barnehage-navnelapper.html

Kule navnelapper skaper begeistring!

Er det noen sko eller votter minsten ikke vil ha på seg, uten at du forstår hvorfor? Klistrer du på noen kule navnelapper skal du se motivasjonen øker. Et par navnelapper med dinosaur forvandler støvlene på et blunk til «dinosaur støvler». Se dinosaur navnelapper her