Skolestart

Med mange barn og store arealer er det lett å miste klær og ting. Vær klar til skolestart med navnelapper!

Skolesaker, bøker og blyanter med navnelapper på

Overgangen med skolestart fra skole til barnehage er stor på mange måter. Det er flere barn, færre voksne som passer på, og store områder både ute og inne. Restekassene bugner over av gjenglemte sko, klær og bøker. Hvordan kan man best få en god skolestart og hjelpe barnet å passe på tingene sine?

Forbered barnet til skolestart

Barn er forskjellige, og noen er mer klare for skolestart enn andre. Uansett er det lurt å snakke sammen om skolestart. Hvilke forventninger har dere, både voksne og barn til skolestart og ny hverdag? Noen barn synes det er gøy å øve seg litt til skolestart med å leke litt med bokstaver. Det finnes mange morsomme bøker men også apper som barna kan øve seg på. Appen Poio er både veldig gøy og en super forberedelse til skolestart!

Skap glede rundt skolestart!

Noen barn gleder seg til skolestart, mens andre barn synes skolestart er skummelt. For de som ikke gleder seg til skolestart kan man hjelpe litt til på å skape en positiv innstilling. For noen barn kan det å få være med å finne skolesekk være en stor motivasjon til skolestart. Det trenger ikke være å kjøpe en ny, kanskje har man arvet en kul sekk eller man kan finne en brukt? Å finne et fint penal og fylle det med innhold kan også være fin motivasjon til skolestart. Det kan også være gøy å kikke på skolens hjemmeside, lese litt om hva skolen holder på med og hva som skjer der. Snakk positivt om skolen og skolestart, foreldrene sin holdning har masse å si for barnets motivasjon til skolestart.

Bli litt kjent med skolen før skolestart

Alt som er nytt og ukjent kan gjøre oss usikker. Før skolestart kan det for noen barn være fint å ha vært litt på skolens område. Ta noen turer på lekeplassen i skolegården noen ettermiddager eller helgedager. La barnet orientere seg litt, leke og ha det gøy. Da blir skolestart ikke like skummelt.

Bli kjent med litt andre barn før skolestart

Noen barn kjenner mange andre som skal begynne på skolen før skolestart, noen kjenner ingen. Det kan være litt skummelt å stå i skolegården uten å kjenne et eneste annet barn fra før. Om dere ikke kjenner noen, kan det være lurt å ta kontakt med noen andre som bor i nærheten før skolestart, og avtale å møtes. Det kan være så enkelt som å spørre om de vil bli med bort på skolen og leke litt en ettermiddag. Om dere ikke har fått tilsendt klasselisten før skolestart, kan man kontakte skolen og høre om det er mulig å få informasjon. Da vil skolestart føles tryggere for barnet!

Hva trenger barnet til skolestart?

Til skolestart er selvfølgelig skolesekk viktig! Finn en super sitter godt på, har god plass til både bøker, penal, matboks, drikkeflaske og kanskje en ekstra genser. En skolesekk barnet synes er kul gjør det skolestart enda gøyere!

Penal med blyanter, viskelær, linjal og blyantspisser og fargeblyanter. De fleste skoler forbyr tusjer, så gå for fargeblyanter.

Bokbind! Det er lurt å ha bokbind klart til skolestart. Du kan enten kjøpe vanlig bokbind eller gråpapir, eller gå for elastiske bokbind som er veldig enkle og raske å ta på. Elastiske bokbind koster mer, men de kan vaskes i vaskemaskin og brukes mange ganger.

Innesko! Mange skoler ønsker at barna har på tøfler eller innesko innendørs. Du trenger ikke kjøpe nye sko til skolestart, ta gjerne sommerskoene i vaskemaskinen. Lette joggesko eller sandaler er topp som innesko.

Klær til å leke i, både inne og ute. Som i barnehagen må barnet ha klær og sko tøy som tåler vær og vind, tilpasset årstiden. Ha også liggende et par ekstra klær i hyllen, så barnet kan skifte om det blir vått

Vær klar til skolestart med navnelapper på alt!

Med navnelapper på alt av klær og utstyr er det lettere for barnet å finne igjen tingene sine. Når det ligger flere sorte utebukser i samme haug er det ikke så lett å huske hvem som eier hva. Lær barnet helt fra skolestart at tingene deres er merket, og ta det gjerne med i jobben med å sette på navnelapper! Barn synes ofte det er gøy å klistre navnet sitt på tingene sine.

Bruk navnelapper i ulike størrelser

Navnelapper bør være så synlige som mulig! Vi anbefaler å bruke så store navnelapper som det er plass til. I innertøyet (eks skiftetøy) er vanlige små navnelapper til klær praktisk siden de skal festes på kleslappen eller lappen med vaskeanvisning. I yttertøy er det gjerne en stor kleslapp med plass til store navnelapper. På bøker er det smart med store navnelapper som kan festes utenpå bokbindet. Vi anbefaler å kjøpe en av våre samlepakker med små og store navnelapper, for eksempel startpakke eller maxipakke. Da bør de fleste behov være dekket.

Navnelapper er fin gave til skolestart!

Hvis du ønsker å gi en liten gave til skolestarter, er navnelapper perfekt. Med små og store navnelapper kan alt det nye skoleutstyret til skolestart merkes. Vi anbefaler å merke både sekker og penal. Det er mange som stiller til skolestart med like sekker, så en stor og tydelig navnelapp anbefales!

Navnelapper i samme design

Til de minste barna anbefaler vi å velge ut et design på navnelappene som man har på alle tingene. Da er det raskt og enkelt for barnet å kjenne igjen tingene sine. Selv om de kan lese teksten som står, vil en tydelig farge og figur på navnelapper bidra til å sikre god gjenkjennelighet.

Skateboard og skolesekker med navnelapper

Lag navnelapper til skolestart her!

Velg først hva slags navnelapper du vil ha og deretter design. La gjerne barnet velge sine egne navnelapper til skolestart! Når du har klikket på navnelappene du vil ha, får du mulighet til å gjøre dem personlige med navn og telefonnummer. Du vil få se hvordan dine navnelapper blir før du bestiller.