Tips til gode sko og tøfler til barnehage og skole

Tøfler og innesko bør helst være både praktiske og gode å ha på seg. Her er våre beste tips

Tøfler og innesko med navnelapper med brannbil på

Hvorfor er det viktig med innesko eller tøfler?

De fleste barnehager og skoler ønsker at barna skal ha på seg rene sko innendørs. Dette for å sikre at barnas føtter er tørre og varme, men også for at de skal kunne gå rett ut døren om det plutselig blir nødvendig, for eksempel ved brannalarm.

De beste inneskoene er lette joggesko eller sandaler

Noen liker gode gammeldagse tøfler i filt, andre foretrekker tykke sokker med skinnsåle eller gymsokker mens de større barna gjerne vil ha noe litt kulere, f.eks joggesko.  Et smart tips er å bruke sandaler eller luftige og lette joggesko som innesko. Begge deler kan vaskes i vaskemaskin og er dermed lette å holde rene. En fordel er også at sandaler og joggesko puster, slik at føttene ikke blir for varme og klamme. Det kan fort bli i varmeste laget om vinteren med tykke ullsokker i tykke tøfler. Joggesko som innesko på skolen er også smart fordi de kan brukes som sko i gymtimene. Både sandaler og joggesko kan brukes utendørs, eks i sommerferien, og har dermed et større bruksområde.

Det er smart å merke skoene med navnelapper

Husk å merke skoene godt så barnet lett finner sine egne sko og de ikke blir borte. Navnelapper i sko bør sitte godt og tåle gnissing fra føttene, uten å smuldre opp eller falme. De bør også være store nok til at de er godt synlige.  PinkLabel sine navnelapper og skolapper kommer i flere forskjellige størrelser og har vært gjennom en egen etterbehandlingsmetode som gjør dem ekstra robuste. De sitter godt og holder seg fine, uansett masse tråkking og lek. Det finnes også en egen serie med skolapper formet som føtter. Disse er ekstra praktiske fordi de gjør det enkelt for barnet å se hvilken fot som skal i hvilken sko.